"Повітряний експрес" до "Борисполя" пустять під землею



Фото dt.ua

"Повітряний експрес" курсуватиме до аеропорту "Бориспіль" через підземний тунель.

Про це заявив перший заступник голови Держінвестпроекту Кирило Бондар під час робочої зустрічі з Радником із торгово-економічних питань при Посольстві КНР в Україні Лю Цзюнь, повідомляє сайт Держінвестпроекту.

"Проблему наразі можна вважати вирішеною. 12 листопада відбулася нарада, де було прийнято рішення про будівництво тунелю в аеропорту "Бориспіль", позаяк наземне будівництво в підсумку могло б створити перешкоди для роботи аеронавігаційного обладнання аеропорту", - повідомив Бондар.

За його словами, проект будівництва планують завершити у першому кварталі 2015 року.

"Відтак він пройде державну експертизу та буде поданий на затвердження Кабміну", - розповів Бондар.

Він додав, що з п’яти спільних проектів України та Китаю, які є на сьогодні, лише "Повітряний експрес" можна вважати успішним.

Як відомо, національний проект "Повітряний експрес" - створення швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль" та розвиток інфраструктури міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Загальна сума кредиту становить 372 мільйони доларів. Кредит буде виділятись двома траншами. Перший транш, на 52 мільйони доларів, буде використано на виконання проектних та підготовчих робіт. Другий - 320 мільйонів доларів – на будівництво інфраструктурних об’єктів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ