Уряд здивований заявами Кличка: жодних боргів по Києву немає


Уряд не має боргів по жодній з програм по місту Києву, які фінансуються з держбюджету.

Про це заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, коментуючи заяви мера Києва Віталія Кличка щодо недофінансування програм зі сфери охорони здоров’я киян.

Він відзначив, що з заявами Кличка склалася "доволі дивна ситуація", повідомляє сайт Мінфіну.

"Формат стосунків адміністрації Києва з Урядом і Міністерством фінансів через пресу – якась нова практика в українському урядуванні і у виконавчій владі. Я, як і більшість урядовців, з досить великим подивом сприйняв цю практику і підходи нового керівництва київської влади", - зауважив Уманський.

Він запевнив, що жодних боргів уряд перед Києвом не має.

"По тих програмах, які фінансуються з державного бюджету і по тим субвенціям і обов’язковим платежам, які ідуть з державного бюджету на бюджет міста Києва, все виконано в повному обсязі", - заявив Уманський.

Він зауважив, що поточні проблеми Кличку необхідно вирішувати в робочому порядку, а не у форматі спілкування через пресу.

Уманський нагадав, що прохання, з якими київська влада зверталася до уряду і Мінфіну були вирішені у короткий термін.   

Як відомо, 13 листопада мер Києва заявляв, що 416 хворих на ниркову недостатність киян можуть померти через борг уряду за гемодіаліз. За словами міського голови, лише за цією статтею недофінансування становить 24 мільйони гривень, загалом же уряд заборгував Києву 153 мільйони гривень. 

Він додав, що їздив на переговори із прем'єром Арсенієм Яценюком, але не зміг домовитися про погашення 153 мільйонів гривень боргу Кабміну.

Кличко також повідомив, що столична влада урізала фінансування медичних видатків Києва, щоб отримати кошти для гемодіалізу киян на один тиждень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ