Різати і не підсумовувати: як заповнити нові платіжки на ЖКГ. ФОТО



Фото lenta-ua.net

З 13 листопада столичні жителі почнуть отримувати нові платіжки на сплату житлово-комунальних послуг.

Суть "новизни" документа полягає в тому, що на відміну від квитанції, яку кияни отримали у вересні та жовтні, цей папірець потрібно буде розрізати на кілька частин, пише "Сегодня".

Нова платіжка знову прийде на одному аркуші формату А4, а кияни муситимуть самостійно розрізати її на три різних квитанції.

За першим клаптиком паперу треба буде заплатити за утримання прибудинкової території, газ, холодну воду і водовідведення гарячої води, за другим – за гарячу воду, а за третім – за опалення.

Клікніть, щоб збільшити 

"Дуже важливий момент: люди не повинні сумувати цифри усіх трьох квитанцій, як то було раніше. Внизу платіжки більше не буде графи для всіх послуг "Разом до сплати"", - пояснив директор "Головного інформаційно-обчислювального центру" Валерій Місань.

Також при написанні суми просять залишати лише дві цифри після коми (кількість копійок).

А якщо людина за щось заплатила більше або недоплатила, то в квитанції буде вказана сума боргу чи переплати. Її треба записувати в окреме віконце: "Додатково сплачую". Якщо людина має борг за якусь послугу, то перед сумою ставиться "+", якщо раніше заплатив більше, ніж треба, то "–".

Щоб отримати 10% знижки на квартплату і зберегти її в наступному місяці, треба заплатити за послуги до 25 листопада.

Квитанції з виправленнями приймати не будуть. Чистий бланк можна буде взяти в банках, переписати всі реквізити і цифри, і заплатити.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ