Директор "Жовтня": Гордон збирає сили на війну з кінотеатром. Оновлено


Директор "Жовтня" Людмила Горделадзе заявляє, що депутат Київради Дмитро Гордон поклав око на кінотеатр ще 12 років тому.

Про це вона написала у Facebook.

"Бажання "взяти" кінотеатр Дмитро Гордон висловив майже 12 років тому. Він наполягав, щоб я, як директор комунального підприємства Кінотеатр "Жовтень" надавала на регулярній основі приміщення для аферистів-екстрасенсів для обдурювання простих людей та його, Гордона, заробітку. Він "давив" досить довго. Пропонував "великі" гроші. Я встояла", - написала Горделадзе.

 

Вона додала, що жодного заходу під орудою Гордона не провела.

"Тому я та ТОВ "Кіноман" є ворог депутата Гордона, який збирає депутатські сили на свою "війну" з ТОВ "Кіноман", - написала Горделадзе.

Такі листи Гордедадзе направила Гордону і деяким іншим депутатам за тиждень до сесії. Фото з Facebook Горделадзе. Клікніть, щоб збільшити

Як відомо, Гордон виступає за надання статусу пам’ятки залишкам кінотеатру. Однак Горделадзе наголошує, що надати такого статусу "Жовтню" не можливо, а дії Гордона, на її думку, лише затягуватимуть процес проектування і відбудови кінотеатру.

Водночас, Гордон запевнив "Українську правду. Київ", що немає жодного комерційного інтересу до кінотеатру.

А вимагає присвоєння "Жовтню" статусу пам’ятки архітектури місцевого значення (а зеленій зоні біля кінотеатру – статусу скверу), щоб убезпечити заклад від можливого знесення чи рейдерського захоплення у майбутньому.

"Я не проти, щоб "Жовтень" віддали в оренду ТОВ "Кіноман". Головне, щоб по закону. Але треба зрозуміти, що ТОВ "Кіноман" – це сімейний бізнес директора Людмили Горделадзе", - цитує Гордона його прес-служба.

За даними Гордона, засновниками товариства, що контролює весь пакет акцій, є сама Горделадзе, яка внесла в статутний фонд "Кіномана" 287 тисяч гривень, Павло Горделадзе (вніс 351 тисячу гривень) і Тетяна Пашкевич, яка внесла лише 189 гривень.

"Кінотеатр має бути не у власності родини Горделадзе, а належати київській громаді…, щоб на місці "Жовтня" раптом не виник черговий торгово-розважальний комплекс", - заявив Гордон.

Як відомо, на засіданні 12 листопада Київрада ухвалила за основу проект рішення про передачу кінотеатру "Жовтень" в оренду ТОВ "Кіноман", яке заснував трудовий колектив.

Остаточне рішення планують ухвалити на засіданні Київради 13 листопада.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ