На Київщині вилучили 8 тонн зіпсованої курятини


Працівники відділу ветеринарної міліції Київщини виявили підпільний цех по переробці "дохлої курятини".

Про це повідомляє Головне управління МВС у Київській області.

"Загальна вага вилученої сумнівної продукції, яка вже була перероблена та могла потрапити на споживчий ринок держави, становить майже вісім тон", - йдеться в повідомленні.

На території підприємства, організованого низкою осіб, працівники міліції виявили вантажний автомобіль, завантажений "дохлими тушками курей".

У цеху знаходились металеві столи, на яких розбирали птицю, ванни, наповнені водою та невстановленою хімічною сумішшю, морозильна камера для зберігання готової продукції та пластикова тара.

"Правоохоронці з’ясували, що працівники підпільного цеху розбирали дохлі тушки курей, фасуючи їх на філейну частину та стегно. За свою роботу зловмисники отримували грошову винагороду. Продукт переробки спрямовувався для реалізації на споживчих та стихійних ринках України", - йдеться в повідомленні.

На момент перевірки законності підприємства відповідальні особи не надали працівникам міліції жодних дозвільних, ветеринарних документів, що засвідчують безпечність, якість, походження курячої продукції та технічні умови її виготовлення.

Діяльність незаконного цеху припинено, вилучену птицю відправлено на утилізацію, відзначили в міліції.

Досудове розслідування триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ