Київ хоче об’єднати 3 підприємства, що займаються тваринами



Фото animals-home.livejournal.com

Київська адміністрація пропонує Київраді об’єднати три комунальних підприємства, що займаються тваринами, - "Центр ідентифікації тварин", "Притулок для тварин", "Київська міська ветклініка для тварин".

Про це у Facebook написав директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.

"Після довгих дисткусі міській раді, через проект рішення, запропонували обєднати три комунальних підприємства, на базі Ветеринарної клініки", - написав Білоцерковець.Ссылка

Клікніть, щоб збільшити 

Він запевнив, що реорганізація не має на увазі ліквідацію і зупинення діяльності даних напрямків, а дозволить ефективніше та економніше використовувати кошти міського бюджету.

"Виставки, семінари і тренінги, реєстрація, притулок, вилов безпритульних собак, стерилізація і так далі... все лишається", - запевнив чиновник.

Він відзначив, що бюджет цих трьох КП на 2014 рік становив 11 мільйонів 790 тисяч гривен. Зокрема, "Центр ідентифікації тварин" - 2 мільйони 230 тисяч гривень (50 ставок), "Притулок для тварин" - 7 мільйонів 760 тисяч гривень (90 ставок), "Ветеринарна клініка" - 1,8 мільйона гривень (50 ставок).  

"Також у "Притулку для тварин" є суттєві борги за комунальні послуги і за податок на землю. Дані кошти виділяються виключно на зарплати! На утримання даних КП місто не витрачало жодної копійки. Підприємства самі шукають за рахунок благодійності кошти на своє забезпечення", - написав Білоцерковець.

 
 

Він переконаний, що реорганізація дозволить залучати гранти зоозахисних фондів України і Європи та навести лад на підприємстві.

"Запропонований бюджет об’єднаного підприємства на 2015 рік становитиме 9 мільйонів 920 тисяч гривень, з я яких 8,8 мільйона зарплата и 1,120 мільйона поточні витрати. Економія міського бюджету на 2015 рік складе 1,87 мільйона гривень", - підсумував Білоцерковець.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ