Велосипедисти: Безпечна швидкість руху машин у місті - до 50 км/год


Безпечна швидкість у місті повинна бути не більша 50 км/год, а водіїв, які хоч на 10% перевищують швидкість, необхідно штрафувати.  

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, що проходить з 10 по 16 листопада.

"Нещодавнє скасування швидкісного режиму з 80 до 60 км/год на деяких дорогах в Києві є позитивним кроком ДАІ. Але цього мало для досягнення справжньої безпеки на дорогах", - йдеться в повідомленні.

Велосипедисти Києва наголошують, що зменшення швидкості руху автомобілів знижує аварійність на дорогах, серйозність наслідків ДТП, зменшує кількість заторів і загалом робить життя в місті більш комфортним.

"При зіткненні автомобіля з пішоходом або велосипедистом на швидкості 30 км/год, імовірність виживання пішохода або велосипедиста складає 95%. При швидкості 50 км/год цей показник становить лише 50%. При зіткненні на швидкості понад 50 км/год в більшості випадків настає миттєва смерть або особливо тяжкі ушкодження", - наголошують у АВК.

Велосипедисти переконані, що норму, яка дозволяє нештрафоване перевищення швидкості до 20 км/год, треба терміново скасувати. Мовляв, їзда на швидкості 80 км/год ставить під ризик життя не лише пішоходів та велосипедистів, але й самих водіїв. 

"У країнах Європейського Союзу максимальна швидкість 50 км/год в містах вже сьогодні є нормою (в особливо щільно заселених районах - 30 км/год). Лімітування швидкості є простим способом заспокоєння трафіку та убезпечення вулиць для всіх користувачів", - наголошують у АВК.

Окрім безпечніших доріг, зменшення швидкості автомобілів позитивно позначиться на здоров'ї людей - надто швидкий рух збільшує атмосферне та шумове навантаження, відзначають велосипедисти Києва. 

Як відомо, з 1 листопада підвищення швидкісного ліміту (до 80 км/год) на окремих ділянках доріг у Києві скасовано. Заборона діятиме до 1 квітня.   

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ