У Києві затримали чергового "телефонного мінера"


Столичні правоохоронці затримали 69-річного чоловіка, який днями повідомив про замінування усіх урядових будівель Києва.

Як повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві, зловмисник подзвонив з мобільного до Дарницького рай управління міліції.

"Жартівника" знайшли за 15 хвилин, бо чоловік представився і навіть назвав власну адресу. Зловмисник на момент прибуття правоохоронців перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Він пояснив, що розмірковував по життя і дійшов висновку, що "влада погано працює, бо всі адміністративні будівлі заміновані негативною енергією". Чоловік наголосив, що він - колишній вчений і може допомогти "розмінувати" урядові приміщення від негативу.  

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 259 Кримінального кодексу України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності".

Санкція статті передбачає великий штраф або арешт – до 6 місяців, або обмеження волі – до 3 років.

Стан алкогольного сп’яніння фігуранта при винесенні вироку є обтяжуючою обставиною, відзначили в МВС.

"Усі "заміновані" "науковим світилом" об'єкти перевірено. Жодних вибухонебезпечних предметів чи матеріалів правоохоронці не виявили", - підсумували в міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ