Через діряві мережі частина киян досі без тепла і води


Станом на 6 ранку 10 листопада без опалення залишається 15 будинків, а без гарячої води – 35.

Як повідомляє сайт "Київенерго", тепло і вода відсутні через пошкодження на теплових мережах.

"Ліквідацією пошкоджень займаються аварійно-відновлювальні бригади "Київенерго".  Компанія ліквідовує пошкодження в опалювальний період на мережах опалення не більше ніж за добу, а на мережах гарячого водопостачання не більше трьох діб", - запевнили в енергокомпанії.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов пояснив, що у Києві щодня рве труби, бо влітку не було гарячої води.

Раніше міська влада надала доручення "Київенерго" до 2 листопада ліквідувати усі аварії на тепломережах Києва.

Разом з тим, кияни почали перекривати вулиці, вимагаючи увімкнути опалення у їхніх будинках.

Щоліта "Київенерго" проводить випробування мереж, щоб уникнути аварій і поривів в опалювальний період.

У цей час споживачі не мають гарячої води. Випробування, за графіком, мають тривати два тижні, однак традиційно затягуються. Часто жителі столиці не мають гарячої води упродовж 40 і більше днів влітку.

За період, коли у киян відсутня гаряча вода, їм нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів. 

Літо 2014 року чимала кількість столичних жителів провели без гарячої води. Бо 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго через борги за спожите паливо.

На початку серпня ПАТ "Київенерго" відключило гарячу воду в усіх споживачів у столиці. Відключення пояснили необхідністю економії газу для обігріву квартир взимку. 

Однак депутат Київради від "УДАРу" Анатолій Велімовський заявив, що зекономленого за липень газу вистачить лише на один день обігріву Києва взимку. Тож економія на відключенні гарячої води киянам, за його словами, не є ефективною.

НАК "Нафтогаз України" та Міненерговугілля в судовому порядку вимагали від "Київенерго" сплатити 237 мільйонів гривень за спожитий газ.

У вересні "Нафтогаз України" заявив, що готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо Рінат Ахметов погасить накопичені борги за спожитий газ.

Як відомо, гендиретор "Київенерго" Олександр Фоменко запевняв, що роботи з підготовки міського господарства до зими будуть завершені до 15 вересня.

У КМДА заявили, що станом на 1 вересня підготовчі роботи у столиці до осінньо-зимового періоду виконані на 80%.

29 жовтня у мерії заявили, що весь Київ уже з теплом.

24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак згдом попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

З 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"Київенерго" загалом надає послуги з опалення та гарячої води 75% споживачів в Києві.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ