На "Кловській", "Театральній" і "Героїв Дніпра" перестали продавати жетони через касу



Фото "Лігабізнесінформ"

З 10 листопада на станціях "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра" призупиняється продаж жетонів через касу.

Як повідомляє сайт КП "Київський меторполіент", це робиться у рамках впровадження проекту з автоматизованого продажу засобів оплати проїзду.

Жетони на цих станціях будуть реалізовуватись виключно через автомати, які розташовані у вестибюлі станції.

У касі пасажири зможуть придбати безконтактні картки та поповнити їх ресурс.

"Закликаємо економити свій час та користуватись безконтактними картками. Розмін коштів в касах не проводиться, тому просимо заздалегідь готувати необхідні купюри для оплати проїзду", - наголосили у метро.

Як відомо, в такому режимі з 3 жовтня працює станція "Поштова площа", а на станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

Так КП "Київський метрополітен" готується до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Як відомо, про необхідність підняття вартості проїзду мер Києва Віталій Кличко заговорив ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Станом на 10 листопада проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті - трамваї, автобусі, тролейбусі - 1,5 гривні. 

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує "Київпастранс". З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ