Між Троєщиною і Оболонню почали малювати смугу для громадського транспорту


У столиці розпочато роботи з впровадження окремої смуги руху для громадського транспорту між Троєщиною та Оболонню.

Про це повідомляє сайт КП "Київпастранс".

Окрема смуга для автобусів пролягатиме по Московському проспекту та проспекту Генерала Ватутіна (на ділянці від перехрестя з вулицею Лайоша Гавро до Керченської площі).

 Окрема смуга для громадського транспорту пролягатиме від вулиці Лайоша Гавро до Керченської площі

Наразі триває перший етап реалізації проекту - це нанесення дорожньої розмітки та встановлення відповідних дорожніх знаків. Розмітку вже нанесено на ділянці від вулиці Лайоша Гавро до Московського мосту.

"Другим етапом буде внесення комплексних змін до схеми організації дорожнього руху в районі транспортної розв’язки проспект Московський – проспект Оболонський, який передбачає розробку проектно-кошторисної документації ", - відзначили у "Київпастрансі".

За даними комунального підприємства, з появою виділеної смуги для громадського транспорту, час пасажирів у дорозі скоротиться на 15-20%.

Як відомо, з вимогою облаштувати окрему смугу для громадського транспорту на Московському мосту виступили активісти та місцеві жителі. Проект навіть пройшов громадське обговорення.

Згодом у мерії запевнили, що зроблять смуга для громадського транспорту, однак працюватиме вона лише в пікові години: у напрямку метро "Петрівка" – з 7:00 до 10:00, а в напрямку житлового масиву Троєщина – з 17:00 до 20:00.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ