Громадський транспорт зробили зручнішим для людей у візку. ФОТО


Мешканці столиці з обмеженою мобільністю та жінки з дитячими візками можуть дізнатися про прибуття на зупинку громадського транспорту з низькою підлогою, не виходячи з дому.

Подивитися, коли на зупинку прийде найближчий автобус чи трамвай, зручний для поїздки з візком, можна на сайті EasyWay, повідомляє сайт КМДА.

"Такий рухомий склад позначається спеціальною піктограмою", - йдеться в повідомленні.

Наразі опрацьовується питання щодо створення можливості відображення інформації у мобільних додатках.

Нововведення поширюється на рухомий склад КП "Київпастранс" та працює наступним чином:
• на сторінці кожного маршруту при наведені на GPS-маркер транспортного засобу відображається відповідна іконка;
• в онлайн-табло прибуття транспорту на зупинку, відповідна іконка позначається біля часу прибуття рухомої одиниці, якщо вона пристосована для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю.

Людина з обмеженою мобільністю чи мама з малям у візку можуть подивитися, коли прийде зручний для них транспорт, удома і, відповідно, не чекати довго на зупинці 

"Наразі на маршрутах громадського наземного транспорту міста, які обслуговує КП "Київпастранс" працює 979 одиниць рухомого складу, що мають низький рівень підлоги і пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями та жінок з дитячими візками", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, низька підлога є у 550 автобусах, 399 тролейбусах та 30 трамваях.

Крім того, 609 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 325 тролейбусів, 275 автобусів та 9 трамваїв.

"Також 19 тролейбусів та 7 трамваїв обладнано системою зовнішнього оповіщення про прибуття рухомого складу на зупинку для пасажирів з вадами зору", - йдеться в повідомленні.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ