Київ проведе конкурс на будівництво 4 будинків, де виділять житло "елітчикам"


Київська адміністрація оголосила конкурси із залучення інвесторів на будівництво житлових комплексів у чотирьох районах міста, частину житла в яких буде передано постраждалим від "Еліта Центру".

Про це повідомляє прес-служба Київського інвестиційного агентства.

"Мінімальний відсоток житла, який передбачений умовами конкурсу – 6% від загальної корисної площі будівлі. Розмір відсотка, який піде в фонд постраждалим інвесторам, є предметом конкурсного торгу", - йдеться в повідомленні.

Земельні ділянки знаходяться в Дарницькому районі на вул. Здолбунівській (1,9 га), у Деснянському районі на вул. Милославській (0,524 га), в Солом'янському районі в Платонівському провулку (0,2538 га), а також в Голосіївському районі на вулиці Маршала Якубовського (0,256 га).

Згідно техніко-економічними показниками проектів, загальна площа об'єктів складе більше 95 тисяч кв. м., обсяг інвестицій – близько 835 мільйонів гривень.

Як відомо, столична влада обіцяла найближчим часом виділити 102 квартири киянам, постраждалим від будівельної афери "Еліта-Центр".

Велика житлова афера "Еліта-центр" була розкрита у 2006 році. За даними міліції, від дій аферистів постраждали 1759 громадян, які віддали шахраям більше 400 мільйонів гривень.

У Швейцарії 1 листопада 2007 року було затримано Олександра Волконського (Шахова), підозрюваного в організації шахрайства "Еліта-Центр".

9 жовтня 2008 року його було екстрадовано зі Швейцарії до України.

22 серпня 2011 року міліція завершила дослідування кримінальної справи за обвинуваченням Волконського в організації афери " Еліта-Центр".

У січні 2012року кримінальну справу проти обвинувачуваного в організації афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського повторно направили на додаткове розслідування.

Як відомо, адвокат Волконського вважає за необхідне зняти частину обвинувачень із підзахисного.

У МВС повідомили, що станом на 8 січня 2013 року, у справі "Еліта-центру" відшкодовано збиток у сумі 90 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ