"Київхліб", який був проти конкурсу, встановить у Києві 200 хлібних кіосків



Фото golosukraine.com

ПАТ "Київхліб" переміг у конкурсі на створення мережі магазинів з продажу соціального хліба і хлібобулочних виробів у столиці.

Як повідомляє сайт КМДА, "Київхліб" виграв у всіх чотирьох лотах.

"Умовами кожного з них передбачено встановлення 50-ти тимчасових споруд  роздрібної торгівлі хлібобулочними виробами у зручних для киян місцях. Всього у столиці з’явиться 200 торгових точок, розташованих у всіх районах міста", - йдеться в повідомленні.

Загальний розмір залучених інвестицій складе 46 мільйонів гривень, а проект буде реалізований упродовж 4 місяців з дати набрання чинності інвестиційного договору, відзначили в мерії.

Переможець конкурсу зобов’язаний три роки продавати хліб за цінами, які не перевищують ціну станом на 15 серпня 2014 року. 

Соціальні види хліба повинні бути постійно у наявності та складати не менше ніж 70% у загальному асортименті.

"Додатково можливий продаж, за умови герметичної упаковки, молочних товарів, безалкогольних напоїв, кондитерських виробів та чаю і кави. Алкоголь та пиво продавати заборонено", - відзначили в КМДА.

Як відомо, раніше ПАТ "Київхліб" звернувся до КМДА з проханням дозволити підняти ціни на хліб на 20%. У свою чергу Київська адміністрація закликала виробника хліба мінімізувати підвищення цін.

"Київхліб" з 18 серпня підняв ціни на хлібобулочні вироби на 30-90 копійок. 

Після цього столична влада, щоб стримати зростання цін на хліб, вирішила створити велику мережу точок роздрібної торгівлі хлібобулочними виробами.

Зокрема, планувалося створити 400-500 закладів для прямого доступу виробників хліба до споживачів.

10 вересня було оголошено інвестиційний конкурс на створення такої мережі з 200 хлібних кіосків. 

"Київхліб" виступив проти будівництва дешевих хлібних магазинів у столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ