У Києві "замінували" дві станції метро та готель. Оновлено


5 листопада по обіді КП "Київський метрополітен" закрив станції "Вокзальна" і "Майдан Незалежності" у зв’язку з повідомленням про замінування.

Про це повідомляє Facebook-сторінка підземки.

"У зв’язку з анонімним дзвінком про замінування станції "Вокзальна" та "Майдан незалежності" зачинені на перевірку", - йдеться в повідомленні.

Станцію "Майдан Незалежності" зачинили для пасажирів о 14:20 (вона не працює і як пересадочна з лінії на лінію), станцію "Вокзальна" - о 14:40. Поїзди слідують повз станції без зупинки.

"Подальший режим роботи станцій залежатиме від результатів перевірки правоохоронними органами. Перепрошуємо за тимчасові незручності", - відзначили у метро.

Роботу станції "Майдан Незалежності" та пересадочного вузла було відновлено о 15:40.

У результаті проведеної правоохоронними органами перевірки на станції вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Як повідомляє сайт Головного управління МВС у КИєві, зі станції метро "Майдан Незалежності" евакуювали близько 350 чоловік. Також, відзначили в міліції, у середу невідомий повідомив про замінування столичного готелю.

Як відомо, лише за 7 місяців 2014 року до міліції надійшло більше 230 повідомлень про замінування різних об’єктів у столиці.

Витрати на опрацювання усіх адрес становлять більше 7 мільйонів гривень. Адже кожне псевдомінування обходиться держбюджету у 30 тисяч гривень. 

За неправдиві повідомлення про замінування чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, анонімні дозвонювачі оплачують всі витрати, пов'язані з виїздом відповідних служб і можливі збитки.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ