У мерії знайшли спосіб, як зекономити тепло у київських будинках


Встановлення в житлових будинках регуляторів подачі тепла дозволить зекономити 20% теплової енергії.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов у Facebook після перевірки роботи систем опалення в житлових будинках.

"Ті будинки, які ми відвідали, показали, що теплоносій у житлових пунктах відповідає нормативним вимогам, а ось регуляція системи виявилася абсолютно непрацездатною. На 9 поверсі люди відкривають вікна від спеки, а на першому – мерзнуть", - зазначив він.

Єдиним виходом із такої ситуації, за словами чиновника, є встановлення регуляторів подачі тепла на кожну батарею в будинку.

"Для багатьох це дорого, але якщо так зробить весь будинок, то це окупиться за кілька місяців", – резюмував Ніконов.

Він додав, що упродовж 10 днів міська влада змонтує регулятори тепла у пілотних десяти будинках.

"Регулятор подачі тепла в залежності від зовнішньої температури повітря збільшуватиме або зменшуватиме подачу теплоносія. Маємо досягти мінімум 20% економії", – зауважив він.

Ніконов відзначив, що виготовляють такі регулятори у Києві, і коштують вони "до 15 тисяч гривень".

Ще одним заходом на шляху до покращення столичної системи ЖКГ і, відповідно, зменшення плати за компослуги мешканцями, є встановлення регуляторів тиску води.

"Враховуючи рельєф Києва, в низинах тиск дуже високий, що призводить до дикої перевитрати води. Так от , на кожний будинок (особливо той, що в низині) треба встановити регулятор тиску. Економія по будинку зросте у два-три рази. І мережі не так швидко зношуються", - написав Ніконов.

За його словами, ці прилади також виготовляють у столиці, і коштують вони близько 5 тисяч гривень.

На переконання чиновника, регулятори тепла і тиску води "окупляться місяці за 2".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ