Київенерго: Іншого виходу, як підняти тарифи для населення, немає



Фото dt.ua

ПАТ "Київенерго" розглядає можливість підняття тарифів на електроенергію для населення, аби уникнути можливих віяльних відключень світла.

Про це заявив в ефірі "Телеканалу 24" заявив голова наглядової ради енергокомпанії Іван Плачков.   

Він переконаний, що підвищення комунальних тарифів є обов'язковим.

"Нема на сьогодні іншого виходу, ніж підняти тарифи для населення. Якщо ми не піднімемо тарифи для населення, то ми не збалансуємо енергетичний комплекс, то справді прийдемо до віяльних відключень", - сказав Плачков.

Він додав, що це відбуватиметься автоматично.

"Відключення самі будуть. Автоматика сама вимикатиметься, щоб не розвалити енергосистему. Треба зробити тарифи прозорими й економічно обґрунтованими. На сьогодні іншого виходу немає", - зазначив Плачков.

Він також додав, що в сьогоднішніх умовах треба максимально економити енергоресурси.

"В умовах гострого дефіциту вугілля, газу і мазуту треба всім мобілізуватися і максимально економно використовувати енергоресурси. Ми споживаємо у 3,9 разів більше енергоресурсів, ніж середній європейський показник", - сказав Плачков.

Він запропонував українцям рідше відвідувати магазини, натомість віддавати більше грошей на оплату комунальних послуг.

"Давайте, ми не будемо так часто ходити в торгові центри, де модні бутики, а будемо платити за електроенергію", - підсумував Плачков.  

Як відомо, з 1 червня тарифи на електроенергію для населення України зросли приблизно на 30%.

З 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 72,33%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ