Кличко хоче, щоб кияни переконали уряд не забрати у столиці 8 мільярдів


Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що лише кияни можуть переконати уряд не вилучати у столиці 8 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це він заявив 4 листопада, повідомляє сайт КМДА.

"Усі кияни повинні вимагати, щоби податок на доходи фізичних осіб залишався у Києві. Іншого шляху у нас немає", – резюмував Кличко.

Він додав, що столична влада звертатиметься до Кабміну, щоб він припинив вилучати у столиці 50% податку на доходи фізичних осіб.

"На сьогодні в бюджеті міста велика діра. Грошей немає. І в цей час 8 мільярдів гривень вилучається. Така дискримінація діє тільки по відношенню до Києва, у жодного іншого міста немає таких великих вилучень", - сказав Кличко.

Він наголосив, що "саме цих коштів сьогодні не вистачає на ремонт доріг, розвиток інфраструктури, зарплати бюджетникам".

Кличко висловив сподівання, що новосформований уряд розгляне це питання як першочергове.

"Якщо гроші нам не виділять, я переконаний: усі кияни повинні вимагати, щоби податок на доходи фізичних осіб залишався у Києві. Іншого шляху у нас немає", – резюмував міський голова.

Водночас, за словами експертів, столична влада часто забуває згадати, що великі платники податків, які сплачують ПДФО до міського бюджету Києва, часто мають виробничі потужності та відповідно працюючих не в Києві, а в зовсім інших областях та містах України.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ