На столичному заводі "майданівці" і "учасники АТО" влаштували стрілянину


У вівторок близько 20.00 на території столичного підприємства сталася бійка зі стріляниною між двома групами, одна з яких називала себе "сотнею Майдану", а інша – "учасниками АТО".

Про це у Facebook повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

"Близько 20:00 на лінію 102 почали повідомляти про те, що в Києво-Святошинському районі столиці, по вул. Промисловій, чути численні звуки пострілів. Туди терміново направили посилені наряди міліції", - написав він.

"Як виявилося на території ПП "Сучасні технології" сталася сутичка між двома групами громадян, одна з яких називала себе однією з сотень Майдану, і заявляла, що охороняє дану територію за узгодженням із власником", - додав Геращенко.

Друга група осіб, за його словами, називалася учасниками АТО, які приїхали нібито з під Донецька і вирішила розібратися з охоронцями цього об'єкта.

"У результаті 42 громадянина з обох угруповань було затримано. У них вилучені: балаклави, бейсбольні бити, ножі, пляшки з коктейлем Молотова", - написав Геращенко.

Після проведення ідентифікації чоловіків (крім одного, у якого вилучено вогнепальну зброю) мали відпустити під зобов'язання приходити на допити до слідчого всіх

"При затриманні ніхто не постраждав. Правопорушники, побачивши кількісну перевагу міліції, добровільно відмовилися від продовження протиправних дій. Щоправда, до приїзду працівників міліції громадяни встигли надавати один одному стусанів, з'ясовуючи, у кого з них більше прав", - розповів Геращенко.

Він додав, що ні у тих, хто нібито охороняв, ні у тих, хто приїхав розбиратися з "охоронцями", не було жодних документів, які б підтверджували законність їхніх дій щодо охорони чи заволодіння об'єктом.

"За попередньою інформацією, по цьому об'єкту вже багато років ведуться майнові суперечки в судах і не лише", - підсумував радник голови МВС.

За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею ч. 4 ст. 296 КК - Хуліганство із застосуванням вогнепальної та холодної зброї.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ