Генплан Києва-2025 отримав висновок Держекспертизи



Державна експертиза своїм висновком підтвердила відповідність нового Генплану Києва законодавству та державним нормам.

Про це повідомляє сайт комунальної організації "Київгенплан".

"Завершилась експертиза, яка впродовж року детально вивчала 18 томів проектних матеріалів нового Генерального плану Києва та своїм висновком підтвердила їх відповідність законодавству, державним нормам, стандартам та правилам", - йдеться в повідомленні.

У комунальній організації відзначили, що 27 жовтня проект Генплану було розглянуто за участю громадських організацій на засіданні архітектурно-містобудівної ради Мінрегіону України.

"Департаменту містобудування та архітектури КМДА (замовнику) та розробникам проекту надано низку пропозицій та рекомендацій. Після їх опрацювання проект Генплану столиці буде передано на розгляд та затвердження Київради", - йдеться в повідоленні.

Варто також відзначити, що громадськість під час обговорення назвала розробників нового Генплану столиці злочинцями. 

Як відомо, 20 жовтня віце-прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Київській адміністрації до 1 січня 2015 року завершити роботу щодо погодження та затвердження Генерального плану Києва.

Як відомо, експерти називають Генплан Києва-2025 незаконним, мовляв, він ущільнює забудову міста та узаконює незаконні землевідведення часів мера Леоніда Черновецького.

Варто також відзначити, що до того, як стати мером столиці Віталій Кличко теж виступав проти Генплану-2025. Нині ж мер поспішає узаконити цей документ.

"Сьогодні влада під тиском громадськості і під нашим тиском робить голосні заяви про начебто повернення вкрадених земель та майна. Але, насправді, Генплан-2025 – це узаконення всіх цих крадіжок. Узаконення того, проти чого кияни протестують і чого вони не сприймуть ніколи", - заявляв Кличко у 2012 році.

"На сьогодні не проведено аудит виконання попереднього, затвердженого до 2020 (!) року, Генерального плану. Не завершено суди щодо повернення розданих земель. Може, спочатку слід було б порадитися з киянами – а чи є потреба у новому Генплані, якщо старий не виконали? Це документ виключно київської влади, а не киян", - наголошував тоді Кличко. 

 
 

Як відомо, КП "Інститут генерального плану Києва" оцінює розробку генерального плану, що передбачає розвиток столиці до 2025 року, в 20 мільйонів гривень.

Секретар Київради Олексiй Резнiков прогнозує, що новий Генеральний план Києва буде затверджено восени.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ