Пожежа в "Жовтні" була спробою рейдерського захоплення – Нищук



Фото Ганни Грабарської

Міністр культури Євген Нищук вважає, що пожежу в кінотеатрі "Жовтень" необхідно розцінювати, як спробу рейдерського захоплення.

Про це він сказав на прес-конференції 31 листопада, повідомляє УНІАН.

"Нещодавно вже в якості міністра я спілкувався з директором кінотеатру пані (Людмилою) Горделадзе. Однозначно, я розглядаю це як рейдерську спробу захоплення цього не просто приміщення, цієї ласої землі", - заявив Нищук.

За словами міністра, проблеми довкола кінотеатру "там давно вже точаться".

"Я думаю, що в цьому руслі зараз культурна спільнота має бути солідарна в тому плані, щоб (вимагати від місцевої влади) принципово відбудувати та відновити цей кінотеатр та зберегти всю діяльність, яку вони там проводили", - зазначив міністр.

Водночас, як повідомила депутат Київради Галина Янченко, міліція розглядає три версії виникнення займання в кінотеатрі, рейдерство також не виключають.

"На терміновій сесії Київради по кінотеатру "Жовтень" доповідає представник МВС відповідальний за розслідування: на місці встановили 25 камер, зображення постійно моніторять, ведеться перевірка по 3 версіях: хуліганство, розборки ЛГБТ-спільноти, підпал з метою рейдерства", - написала Янченко у Facebook.

Скриншот з Facebook Янченко 

Як відомо, увечері 29 жовтня під час сеансу в кінотеатрі "Жовтень" виникла пожежа – за попередніми даними, був підпал. Глядачів евакуювали. Ліквідація пожежі тривала понад 5 годин. Будівля кінотеатру серйозно пошкоджена.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

За словами мера Києва Віталія Кличка, уже порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Раніше директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр "Жовтень".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ