Кличко: "Жовтень" не платитиме за оренду під час реставраційних робіт


Трудовий колектив кінотеатру "Жовтень" буде звільнений від сплати за оренду на час проведення реставраційних робіт.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко 31 жовтня, повідомляє сайт політика.

Він запропонував передбачити у проекті рішення Київради про передачу в оренду ТОВ "Кіноман" кінотеатру "Жовтень" звільнення від сплати за оренду на час проведення робіт по відновленню "Жовтня".

Столичні депутати одноголосно підтримали пропозицію мера, йдеться в повідомленні.

Кличко також закликав депутатів Київради фінансово долучитися до відновлення кінотеатру.

"Давайте не словом, а справами допоможемо відновити кінотеатр. Кожен, хто має можливість, зробіть внесок у цей благодійний фонд", - закликав Кличко.

Мер також дав доручення Департаменту фінансів віднайти джерела фінансування для проведення робіт по відновленню кінотеатру.

Як відомо, увечері 29 жовтня під час сеансу в кінотеатрі "Жовтень" виникла пожежа – за попередніми даними, був підпал. Глядачів евакуювали. Ліквідація пожежі тривала понад 5 годин. Будівля кінотеатру серйозно пошкоджена.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

За словами мера Києва Віталія Кличка, уже порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Раніше директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр "Жовтень".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ