Києву до опалювального сезону не вистачає 400 мільйонів кубометрів газу



Фото kyivenergo.com

Для нормального проходження опалювального сезону у столиці не вистачає 400 мільнів кубометрів газу.

Про це повідомляє сайт "Київенерго".

"Ліміт газу на опалювальний сезон становить 1 мільярд 304 мільйони куб. м. При цьому, за розрахунками товариства, за умови виконання всіх заходів з економії газу, але збереженні температури мережевої води, необхідний обсяг газу становить не менше 1 мільярда 788 мійонів куб. м", - заявив гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко.

За його словами, для впевненості в стабільному проходження опалювального сезону, треба прийняття на державному рівні рішення про заміщення наявного дефіциту газу мазутом.

"Залежно від погодних умов, на покриття дефіциту газу необхідно від 0,4 мільйона тонн до 0,6 мільйона тонн мазуту. "Київенерго" звернулося до Кабінету міністрів України для пошуку джерел фінансування закупівлі додаткового мазуту", - йдеться в повідомленні.

За словами Фоменка, наразі на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 накопичено 53 тисячі тонн резервного мазуту (на 6 днів).

"Окрім мазуту, необхідного для покриття дефіциту газу, Мінпаливенерго зобов'язало "Київенерго" накопичити 20-денний запас мазуту в кількості 107,1 тисячі т (на суму 1 мільярд 70 мільйонів гривень). Проте, на сьогодні не прийнято жодного рішення щодо забезпечення джерела фінансування", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" додали, що кошти на купівлю мазуту можуть бути включені в тариф на вироблення електроенергії або отримані з держбюджету.

Як відомо, з 1 липня 2014 року у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ