У столичному зоопарку не стало косулі


30 жовтня у Київському зоопарку на 11-ому році життя померла самка європейської косулі Зорька.

Про це повідомляє Facebook-сторінка звіринцю.

У зоопарку наголосили, що тварина померла від старості, мовляв, у неволі такі тварини живуть у середньому до 10 – 12 років.

"Стан обміну речовин, продуктивність і здоров’я у жуйних залежить від діяльності передшлунків. На підставі даних анамнезу та патологоанатомічного розтину вважаємо, що… хвороба пов’язана з віком", - цитує Facebook завідувача відділом ветеринарної медицини Віталія Кобилінського.

"В перспективний план розвитку колекцій Київського зоопарку європейська косуля не входила. До нас тварина потрапила випадково в 2003 році. Несвідомі люди просто висмикнули її зі звичного природного середовища, забравши маленькою додому з лісу. Не знаючи, як забезпечити нормальний догляд, тварину передали до Київського зоопарку, де її вдалося штучно вигодувати та виростити", - відзначили в зоопарку.

Водночас зоозахисники заявляють, що тварини не стало ще в суботу – 25 жовтня, мовляв, у звіринцю намагалися це приховати.

"Співробітники, з якими нам довелося зв’язатися, розповіли, що у суботу тварині стало зле. Нічого зробити так і не вдалося. Косуля померла від переїдання, або ж з’їла щось не те, бо до злощасної суботи почувалася добре", - розповіла співрозмовник видання Олена. 

Як відомо, 25 жовтня слон Хорас зламав бивня об нову металеву огорожу.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ