Директор "Жовтня": Кличко заборонив залучати інвесторів для відновлення кінотеатру


Директор спаленого "Жовтня" Людмила Горделадзе не знає, яка доля чекає на кінотеатр.

Таку думку вона висловила на брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

"Я не знаю, що робити. Думала, відповідь від мерії отримати – вони теж не знають, що робити з цим", - сказала Горделадзе.

За її словами, кінотеатр потребує коштів на відновлення, але у мерії чіткої відповіді про це не дали, а залучати інвестиції для цього мер столиці Віталій Кличко заборонив.

"Кличко сказав чітко, що ніякого інвестування не може бути, бо це комунальне майно. Але де тоді грошей брати? Ви мене запросили для розмови, але у мене немає "меседжу" для громади. Я не знаю, що просити від громади", - зазначила директор культурного закладу.

Як відомо, пожежа в кінотеатрі сталася пізно ввечері 29 жовтня. Займання виникло о 21.41, а ліквідувати його вдалося о 2.26.

Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

За словами мера Києва Віталія Кличка, уже порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення.  Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Як відомо, 16 вересня відбулося засідання суду у справі за позовом прокуратури Подільського району до ТОВ "Кіноман" про виселення кінотеатру "Жовтень" з будівлі кінотеатру. Третя особа Департамент комунальної власності Києва про виселення. Справу відкладали упродовж 10 місяців. 

Як відомо, позов про виселення закладу з приміщення було подано 4 грудня 2013 року.

У лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ "Кіноман" (кінотеатр "Жовтень") нову угоду оренди на 3 роки.

Як відомо, частину Подолу, на якій розташований кінотеатр "Жовтень", дедалі більше забудовують. Поблизу самого кінотеатру вже не раз намагалися почати будівництво.

У соцмережах анонсовано акцію за відновлення "Жовтня", яку планується провести 31 жовтня, об 11 годині, біля Київської міськдержадміністрації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ