Замовнику підпалу "Жовтня" загрожує до 10 років в’язниці – МВС


Замовнику і виконавцю підпалу кінотеатру "Жовтень" загрожує до 10 років позбавлення воді.

Про це у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"По вчорашньому підпалу кінотеатру "Жовтень" УВС у місті Києві порушило кримінальну справу. Сумнівів у тому, що це був підпал у слідчо-оперативної групи немає. Залишається питання мотиву для підпалу", - написав Геращенко 20 жовтня.

За його словами, кримінальне провадження відкрито за статтею 194 Кримінального кодексу "Навмисне знищення чужого майна".

"Палію і замовнику підпалу кінотеатру "Жовтень" загрожує до 10 років позбавлення волі", - підсумував Геращенко.

Скриншот з Facebook Геращенка 

Як відомо, пожежа в кінотеатрі сталася пізно ввечері 29 жовтня. Займання виникло о 21.41, а ліквідувати його вдалося о 2.26.

Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

За словами мера Києва Віталія Кличка, уже порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення.  Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Як відомо, 16 вересня відбулося засідання суду у справі за позовом прокуратури Подільського району до ТОВ "Кіноман" про виселення кінотеатру "Жовтень" з будівлі кінотеатру. Третя особа Департамент комунальної власності Києва про виселення. Справу відкладали упродовж 10 місяців. 

Як відомо, позов про виселення закладу з приміщення було подано 4 грудня 2013 року.

У лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ "Кіноман" (кінотеатр "Жовтень") нову угоду оренди на 3 роки.

Як відомо, частину Подолу, на якій розташований кінотеатр "Жовтень", дедалі більше забудовують. Поблизу самого кінотеатру вже не раз намагалися почати будівництво.

У соцмережах анонсовано акцію за відновлення "Жовтня", яку планується провести 31 жовтня, об 11 годині, біля Київської міськдержадміністрації.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ