Слон Хорас з зоопарку зламав бивень і пошкодив ногу



Хорас. Фото з Facebook зоопарку

Слон Хорас зі столичного зоопарку зламав бивень об нову металеву огорожу, яку нещодавно встановили у звіринцю. Крім того, тварина пошкодила ногу і наразі шкутильгає.

Про це повідомляють зоозахисники столиці.

За інформацією, розмішено на сторінці звіринцю у Facebook, надзвичайна подія сталася ще 25 жовтня.

"Слон Хорас дорослішає і його характер набуває більш серйозних рис. Сьогодні, в "протистоянні" з огорожею вольєру, Хорас відколов частину правого бивня. На щастя, місце сколу пройшло вище каналу, тому травма обійшлась без крові та не потребує лікування", - йшлося повідомленні.

У звіринцю запевнили, що "стан слона нормальний, на поведінку та апетит подія помітно не вплинула".

Однак, згодом новопризначений гендиректор зоопарку Кирило Трантін повідомив, що бивень не сколовся, а обломився біля тканини.

"Так, наш Хорас зламав бивень. Ми обробили рану (бивень обламався біля тканини, і є невелика пульпа), була маленька кровотеча, але стан слона нормальний, він вже досить бадьорий. Неприємно, звичайно, але ж у людей теж ламаються зуби", – розповів Трантін у коментарі "Сегодня".

У зоопарку відзначили, що бивень Хораса віддали на експертизи кафедрі терапевтичної стоматології Національного медуніверситету Богомольця та кафедрі анатомії тварин імені Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України.

"Моя особиста думка: бивень Хорас втратив через погане харчування, яке було при колишньому керівництві. До певного моменту харчування не відповідало потребам слона, і він не отримував вітамінів і кальцію", – запевнив Трантін.

Поспішив звинуватити попереднє керівництво і дирктор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець. За його словами, уже провели дослідження і воно показало, що тварині не вистачало кальцію.

"Дізнався, що слон Хорас у київському зоопарку пошкодив бивень, після обстеження виявилось, що це сталося через нестачу кальцію у харчуванні упродовж останніх кількох років. Попередній директор зоопарку просто ****. Краще б себе забував годувати", - написав 28 жовтня Білоцерковець у Facebook.

скриншот з Facebook Білоцерковця

Хоча в аграрній академії розповіли "Сегодня", що станом на 28 жовтня слона ще не бачили, але оглянуть на днях.

Пропри травму тварину і надалі показуватимуть відвідувачам.

"У цьому немає нічого страшного, ну, втратив слон бивень ... Тепер він однозубий. Нам неприємно, що таке сталося, але це робочий процес", – заявив Трантін у коментарі "Сегодня".

Однак зоозахисники переконані, що слон зламав бивня об металеві труби, які недавно поставили у вольєрі. Мовляв, тварині не сподобались нові оранжеві іграшки-годівниці, які повісили на огорожі, слон намагався розтрощити одну з годівниць і вдарився об металеву трубу.

Зоозахисники кажуть, що словну не сподобались нова металева огорожа і яскраві годівниці. Фото з Facebook зоопарку

Однак, не зважаючи на травму, слон розважатиме відвідувачів на Хеловін.

"З 1 листопада Київський зоологічний парк запрошує киян та гостей столиці на святкування "Слонячого Хелловіну" з азіатським слоном Хорасом, що триватиме цілий тиждень! Дійство відбуватиметься щодня о 12:00, залежно від погодних умов, в літньому чи зимовому вольєрі", - повідомляє Facebook-сторінка зоопарку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ