Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/544e68fcd5758/
Українська правда
Київ

КМДА веде переговори щодо виробництва трамваїв у Києві

27.10.2014  16:47

Міська влада проводить переговори щодо виробництва в Києві трамваїв із низькою підлогою.

Про це заявив радник голови КМДА з транспортних питань Олександр Кава, повідомляє сайт мерії.

"Ми проводимо переговори щодо можливості виробництва сучасних трамваїв з низькою підлогою в Києві. Про строки говорити ще рано, але зацікавленість європейців до цього проекту є. Тим не менше, все залежатиме від обсягів потенційних закупок та фінансових можливостей Києва", – зазначив він.

За словами Кави, столична влада має намір розвивати київський електротранспорт, зокрема трамваї, за трьома основними напрямами: капітальний ремонт існуючого парку, виробництво комунальним підприємством "Київпастранс" нових трамваїв "Каштан" та можливість виробництва сучасних вагонів із низькою підлогою.

Кава також додав, що для забезпечення потреб Києва на перевезення пасажирів необхідно принаймні ще 300 одиниць трамваїв.

"Сьогодні наявний комунальний парк столиці не дозволяє забезпечити потреб міста в перевезеннях. Усього в парку близько 1700 тролейбусів, трамваїв та автобусів. Для порівняння – у Варшаві щодня на вулиці виходить 2800 автобусів та трамваїв, а в Мінську – 2600 одиниць. Нам потрібно ще близько 300 тролейбусів та трамваїв", – сказав Кава. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.