Кияни влаштують суботник у Софії Київській


Столичні активісти оголошують 25 жовтня загальнокиївську толоку з прибирання території Заповідника "Софія Київська".

Про це у Facebook написала Ірина Нікіфорова.

"Ну що, друзі, наведемо лад в Софії Київській? Це наше культурне надбання і ми мусимо зберігати його в належному стані для майбутніх поколінь", - написала Нікіфорова.

Активістка також оприлюднила фото занедбаної території заповідника.

На території Софії купи сміття 

"Ви ніколи не здогадаєтесь, де зроблені ці фото. Це – об’єкт, який включений у список Всесвітньої спадщини і знаходиться під охороною ЮНЕСКО: "Собор святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами", - написала Нікіфорова.

Так виглядає територія заповідника  

Збір охочих долучитися до прибирання о 12.00 біля центрального входу Заповідника. При собі варто мати рукавички, господарський інвентар та мішки для сміття.

"Запрошуйте друзів, сусідів, усіх небайдужих. Особисте запрошення Міністру культури, меру Києва, керівництву ГУ ОКС та іншим чиновникам. Окремо запрошуємо кандидатів у народні депутати – нехай виявлять свою любов до Києва", - підсумувала Нікіфорова.

Як відомо, 18 жовтня близько 10.50 на території Національного заповідника "Софія Київська" на вул. Володимирській, 24 обвалилась частина 5-метрової цегляної огорожі 1960-тих років.

Колишній директор заповідника Неля Куковальська пов’язує обвал стіни з прокладанням тепломереж у 2013 році. На цьому наголосив і екс-заступник гендиректора заповідника з реставраційних та господарських питань Вадим Кириленко.

У свою чергу активіст і депутат Київради від "Батьківщини" Ігор Луценко відзначив, що до обвалу стіни призвели зсуви ґрунту, які спричинила "злочинна забудова" поблизу заповідника.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ