Суд забрав у екс-регіонала Хмельницького землю у Біличанському лісі



Фото з сайту технопарку

22 жовтня Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради щодо виділення землі для реалізації проекту Bionic Hill.

Про це повідомляє сайт інноваційного парку 23 жовтня.

Таким чином, Господарський суд Києва переглянув своє власне рішення від 23.09.2011 року, яким виділення цієї землі Київрадою було визнане законним.

"Інноваційний парк Bionic Hill публічно роз’яснює, що у відповідності до діючого законодавства України придбав на вторинному ринку майно розформованої військової частини №136, отримав землю у приватну власність за рішенням Київради у повній відповідності до норм Земельного кодексу", - йдеться у повідомленні.

У компанії відзначили, що перегляд рішення Госпсуду "був ініційований головою однієї зі столичних фракцій у Київраді під час передвиборчих перегонів, а представником позивачів був кандидат в народні депутати".

У компанії додали, що оскаржать рішення Госпсуду в Апеляційному суді.

"5 лютого 2014 року правомірність рішення Київради щодо виділення землі під будівництво інноваційного парку Bionic Hill підтвердив Окружний адмінсуд Києва. 4 серпня 2014 року аналогічний вердикт виніс Київський апеляційний адмінсуд",- апелювали у компанії. 

У свою чергу депутат Київради Юрій Левченко, який у суді виступав третьою стороною, зазначив, що це рішення - це перемога громади столиці. 

"Це перемога. Це значить, що 147 землі військової частини, яка в Біличанському лісі і була вкрадена в громади, повернуть киянам. Ми очікуємо апеляції з їхнього боку. Власне вони вже заявили про свої наміри," – повідомив Левченко у коментарі "Сайту громади Приірпіння".

Як відомо, мешканці військового містечка позивалися проти Київради, бо переконані, що виділення землі було незаконним.

6 серпня 2014 року Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконним відчуження земель колишньої військової частини, що знаходиться поблизу Коцбинського, під будівництво технопарку Bionic Hill.

Як відомо, раніше засновник парку, народний депутат і акціонер компанії UDP Василь Хмельницький повідомив, що будівництво "Bionic Hill" у Києві "заморожено", оскільки міська влада не профінансувала роботи з будівництва дороги та підведення комунікацій до ділянки. Вартість цих робіт оцінюють у 337 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що один під’їзд до ділянки, де проектувався "Bionic Hill", існує. Однак у серпні суд обмежив територію, на якій може вестися будівництво проекту.

Компанія "Біонік Ленд", якій раніше належала вся ділянка площею 147 га, втратила частину землі. Саме сюди веде стара дорога. Ділянку було втрачено через сумнівну процедуру землевідводу.

Bionic Hill - перший інноваційний парк в Україні, покликаний сформувати в столиці України східноєвропейську платформу для розвитку високотехнологічного бізнесу. Проект Bionic Hill реалізує ТОВ "Біонік Девелопмент", що входить до групи UDP народного депутата Василя Хмельницького.

Технопарк планували звести на території у 147 га за рахунок Біличанського лісу.  

Проект передбачав організацію науково-виробничої зони приблизно на 30 тисяч робочих місць, будівництво університету, науково-дослідницького та навчального центру, офісів та лабораторій, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та устрої з енергозбереження.

Крім того планувалося організувати зону селища на 12,2 тисячі населення з 5-7 поверховою забудовою, установами обслуговування, дитячими садками, школою, автостоянками.  

Зокрема, там хотіли збудувати готель на 165 номерів, будівлю загальноміського центру, поліклініку на 700 відвідувачів, підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром, загальноосвітню школу на 33 класи, дитсадок на 160 місць суміщений з початковою школою 8 класів, офісні будівлі, паркінг на 700 авто, районну газову котельню.

Першу фазу інноваційного центру "Bionic Hill" планували реалізувати вже до 2015-2016 року

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ