Київ не купуватиме нову систему для голосування, а відремонтує стару



Фото прес-служби "УДАРу"

Столична влада відмовилась від ідеї купувати нову систему для голосування у Київраді і  намагається відремонтувати понівечену під час революційних подій систему "Рада".

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" повідомив секретар міськради Олексій Резніков.

Він відзначив, що попертися у залу на Хрещатику, 36 депутати планують до нового року.

"Зараз працюємо над відновленням старої системи голосування. Повністю познімали пульти "Рада", які залишилися, і зараз по всій Україні збираємо частини системи. Десь, може, в когось є в аналогічних системах на складах ремонтні набори, за допомогою яких спробуємо відновити систему", - сказав Резніков.

Він додав, що місто поки відмовилось від ідеї замовити нову систему для голосування.

"Поки так. Бо ми порахували кошторис… і виходить, що існуючу систему легше відновити", - сказав Резніков.

Він додав, що Київрада також не розглядає можливості роботи з wi-fi, бо за такої роботи легко влаштувати диверсію під час голосування.

"Існує технічне обрання, яке копійки коштує, і ним можна блокувати систему wi-fi. При такому ризику ми не можемо дозволити собі голосування. Тому повертаємось до того, що має бути вмонтована по кабелях система, а вже планшети до неї будуть додані для зручності. Так ми унеможливимо будь-яке втручання в систему",- розповів секретар Київради.

Він додав, що тимчасово голосувати руками теж "не варіант".

"Звісно це можна, але це стародавні часи, і в такому випадку голосування затягується у 5-6 разів. Якщо в порядку денному більше 100 питань, то і доби не вистачить, щоб так голосувати", - сказав Резніков.

"Система "Рада" – це основна причина, чому ми не збираємось у залі на Хрещатику. Друга причина – реставрація тих меблів, які там були. Ми вирішили не закуповувати нові меблі, а відновити ті, які були. Просто ті меблі порізані ножами, потрощені гранатами, прострілені кулями. Але простіше відновити і зробити звичайну хімчистку, ніж купувати нові", - розповів Резніков.

Він додав, що, крім цих двох проблем, треба ще розібратися з обігрівом Київради і відремонтувати дах.

"Я думаю, що до кінця цього року ми маємо переїхати у свою залу", - підсумував Резніков.

Як відомо, на початку вересня мер Києва Віталій Кличко прогнозував, що засідання Київради в будівлі мерії на вулиці Хрещатик, 36 розпочнуться наприкінці вересня.

Наприкінці червня Кличко заявив, що на відновлення системи для голосування "Рада" потрібно 11 мільйонів гривень.

Після закінчення Революції Гідності мер заявляв, що будівля мерії перебуває у жахливому стані, "як після війни", і що її ремонт обійдеться в 30 мільйонів гривень.

Він також запропонував депутатам Київради і представникам бізнесу взяти участь у відновленні приміщення КМДА. Сам мер пообіцяв дати на ремонт 100 тисяч гривень.

Перше засідання нової Київради 19 червня пройшло не в будівлі КМДА, а в одному з залів Київської обладміністрації. Було прийнято рішення, що там проходитимуть засідання до серпня 2014 року.

24 червня Кличко повідомив, що в мерії закінчили косметичний ремонт, і служби мерії повертаються на свої робочі місця. Косметичний ремонт обійшовся у 4 мільйони гривень.  

Столичні науковці попросили Кличка розглянути можливість впровадження у Київраді системи голосування вітчизняного виробництва.

Як відомо, у листопаді після ремонту запрацює оновлена мерія, яка буде відкритою і прозорою у буквальному значенні слова.

Українська правда. київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ