ЖЕКи зобов’яжуть звітувати мешканцям про аварії і прибирання під’їздів



Фото kragrad.ru

Житлові будинки столиці планують оснастити дошкою оголошень, на якій буде інформація про аварійні випадки та графік прибирання.

Про це під час об’їзду столичних районів повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба мерії.

Він пояснив, що жителі столиці повинні володіти усією необхідною інформацією щодо локальних аварій, які спричинили відсутність тієї чи іншої послуги.

"Ми плануємо оснастити житлові будинки інформаційними дошками, де повинна бути розміщена наступна інформація: графік прибирання будинку та прилеглої території, дані про аварії та відповідальних за їх ліквідацію, контакти аварійних служб, а також використання коштів, які отримують ЖЕКи від мешканців через квартирну плату", – зазначив заступник голови КМДА.

Він також підкреслив, що міська влада планує також розмістити на будинках інструкцію щодо роботи з новими рахунками на оплату житлово-комунальних послуг.

"Ми розуміємо, що у зв’язку із введенням нового формату платіжок виникає низка помилок під час її заповнення. Неправильно заповнені квитанції є причиною незарахування коштів на особові рахунки споживачів", - розповів Пантелеєв.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив, щоміська влада має намір у 2015 році скоротити одну тисячу комунальних підприємств, а райони міста віддати інвесторам.

Київрада 9 жовтня прийняла рішення про скорочення кількості житлово-експлуатаційних організацій на 30 одиниць - до 10.

Департамент промисловості та розвитку підприємництва повідомив, що ліквідує 6 неефективних комунальних підприємства столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ