Кличко посилює охорону мерії?


У Київської адміністрації буде посилено охорону, а потрапити на поверхи і в кабінети будівлі можна буде лише за допомогою магнітної карти-ключа.

Про це у Facebоok написав депутат Київради Олександр Пабат.

"У будівлі на Хрещатику, 36 з понеділка кипить робота, в прямому смислі – іскри летять. У планах мера – обмеження можливості пересування і доступу в КМДА (видно в рамках програми з впровадження прозорості та відкритості)", - написав Пабат.

За словами депутат, з початку тижня біля ліфтів загального користування встановили турнікети.

"Біля віп–ліфтів (у нової команди, в кращих традиціях Черновецького, їх два – персональний мерський і ліфт заступників) закрили вхід з вулиці. У найближчій перспективі – кабінетні двері і вхід на поверх по магнітних картах-ключах. Кількість охорони, звісно, збільшать", - написав Пабат.

Він додав, що на першому поверсі, скоріше за все, буде проводитися прийом громадян, тож він буде відкритий для відвідувачів.

"Складніше з громадськими активістами – щоб проникнути у залу засідання будь0чкої з комісій Київради, тобто вище першого поверху, доведеться пройти кілька кордонів безпеки. Але і це, якщо пощастить пройти фейс-контроль на вході", - підсумував Пабат.

Як відомо, 19 серпня журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Зокрема, журналістів і громаду не пускали на засідання земельної комісії. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Згодом у мерії виправдовувалися, що закрили двері для громадян через "збій у роботі служби охорони адміністрації" і запевнили, що мерія відкрита для всіх. 

Також у КМДА повідомили, що відкрили публічний доступ до документів зареєстрованим користувачам. 

Як відомо, попри заяви про прозорість влади, мер Києва Віталій Кличко назначив людей на керівні посади у мерії і столичних підприємствах без проведення конкурсу. "Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Згодом Кличко закликав журналістів, громадських активістів та киян брати участь у засіданнях комісій Київради та стати гарантами прозорості ухвалення рішень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ