У Києві стартував опалювальний сезон – мерія



Фото volynpost.com

У столиці 20 жовтня розпочато подачу тепла на об’єкти соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє в понеділок ввечері сайт КМДА.

"У зв’язку з погіршенням погодних умов та суттєвим зниженням середньодобової температури в столиці прийнято рішення про початок опалювального сезону в Києві. У столиці вже розпочато підключення до теплопостачання приміщення лікарень, дитсадків та шкіл", - розповів після засідання Антикризового штабу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він додав, що відповідне розпорядження було підписане 17 жовтня, і що найближчим часом мер Віталій Кличко підпише розпорядження про подачу тепла у житлові будинки.

За словами Пантелеєва, акти готовності до роботи в осіннього-зимовий період отримали всі житлові будинки, а також усі об’єкти соціальної інфраструктури, які знаходяться у комунальній власності.

"Комунальними службами проведено відповідні організаційні та технічні заходи, зокрема, профілактичний ремонт та випробування будинкових комунікацій, а також роботи з утеплення", - заявив чиновник.

За даними КМДА, у Києві до роботи в осінньо-зимовий період на 100% підготовлено соціальні об’єкти: 511 шкіл, 493 дитячих дошкільних заклади, 153 медичні заклади.

Також  підготовлено 267 котелень, замінено 6 котлів, капітально відремонтовано 27 котлів, повідомили в мерії.

Як відомо, вранці 20 жовтня "Київенерго" повідомила, що 16,5% будинків у столиці досі не готові до опалювального сезону.

"6% житлових будинків, 1% дитячих закладів і 4% шкільних закладів взагалі ще не викликали фахівців для перевірки готовності будівель до опалювального сезону", - відзначили у "Київенерго".

"Київенерго" розраховувало розпочати опалювальний сезон у Києві в перших числах листопада.

Як відомо, підключення житлових будинків до опалення триває близько 7 діб, а навчальних закладів до 3 діб.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ