Півтисячі будинків у Києві досі залишаються без гарячої води


20 жовтня без гарячого водопостачання у Києві залишається 529 споживачів (3,38% від загальної кількості споживачів, яким надає послуги "Київенерго").

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

Зокрема, без ГВП внаслідок зупинки теплоджерел знаходиться 35 споживачів, серед них — 25 в Оболонському, 10 в Святошинському районах.

У результаті пошкоджень на мережах гаряча вода відсутня у 263 споживачів. З них 11 в Голосіївському, 3 в Дарницькому, 2 в Деснянському, 5 в Дніпровському, 69 в Оболонському, 56 в Подільському, 48 в Святошинському, 44 в Солом`янському, 25 в Шевченківському районах.

Внаслідок планових ремонтних робіт з підготовки до опалювального сезону тимчасово без гарячої води залишається 2 споживачі в Шевченківському районі.

Внаслідок проведення реконструкцій трубопроводів відключено 229 споживачів: 210 в Солом`янському, 19 в Шевченківському районах.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко запевняв, що до вечора 10 жовтня гаряча вода буде у будинках всіх киян.

Вранці 9 жовтня компанія "Київенерго" заявила, що відновила гаряче водопостачання житловому масиву Троєщина. 

8 жовтня секретар Київради Олексій Резніков заявив, що Кабінет міністрів заборонив "Укртрансгазу" поставляти газ на київську ТЕЦ-6.

Раніше гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко заявив, що розраховує, що жителі Оболонського, Деснянського, Подільського районів і Лісового масиву будуть з гарячою водою 29 вересня.

До того Київська міська державна адміністрація обіцяла, що до 7 вересня 80% столичних споживачів будуть з гарячою водою.

Жителі Оболоні та Троєщини залишились без води ще в липні. 

Як відомо, 19 липня "Київенерго" повідомила, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена, оскільки 14 липня ПАТ "Київгаз" обмежила газопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень "Київенерго".

"Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

"Київенерго" розраховує розпочати опалювальний сезон у Києві в перших числах листопада.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 72,33%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ