"Київенерго" погасила частину боргу перед "Нафтогазом"


ПАТ "Київенерго" заявляє, що упродовж 15 днів жовтня перерахувало 378 мільйонів гривень НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"З моменту підписання графіків погашення заборгованості за теплову енергію з Київською адміністрацією станом на 16 жовтня компанія отримала і перерахувала НАК "Нафтогаз України" 366,5 мільйона гривень. Також компанія додатково перерахувала "Нафтогазу" 12 мільйонів власних коштів", - йдеться в повідомленні.

Водночас станом на 16 жовтня борг "Київенерго" за спожитий у 2014 році газ становить 960,3 мільйона гривень.

За словами фін директора "Київенерго" Тетяни Грязнової, наразі компанія веде активну роботу з КМДА щодо погашення заборгованості ЖЕКами та бюджетними організаціями столиці.

Станом на 15 жовтня їх борг за тепло становить 1 мільярд 197 мільйонів гривень.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго.

У "Нафтогазі" заявили, що змушені обмежити газопостачання через борги і тенденцію до їх збільшення.

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" та Міненерговугілля в судовому порядку вимагають від "Київенерго" сплатити 237 мільйонів гривень за спожитий газ.

У вересні "Нафтогаз України" заявив, що готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо Рінат Ахметов погасить накопичені борги за спожитий газ.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"Київенерго" загалом надає послуги з опалдення та гарячої води 75% споживачів в Києві.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ