На реконструкцію Жовтневого палацу потрібно більше мільйона гривень



Фото restplace.com.ua

Вартість повної реконструкції будівлі Жовтневого палацу після акцій протесту на Майдані Незалежності оцінюється у більш ніж 1 мільйон гривень.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на одного з виробників фарби, який запропонував благодійну допомогу в ремонті будівлі.

"За нашими оцінками, на повну реконструкцію Жовтневого палацу буде потрібно більше 1 мільйон гривень", – йдеться в повідомленні компанії.

Уже підрахували, що для реконструкції необхідно більше 500 літрів фарби та інших будівельних матеріалів.

Будівля, яка є пам'яткою архітектури, до кінця вересня служила притулком для тисяч активістів Майдану і в даний час перебуває в жалюгідному стані. Ремонту потребують більш ніж 1,2 тисячі кв. м приміщень.

"Потрібно (ремонтувати – ред.) все, починаючи від заміни прострелених і розбитих вікон, і закінчуючи відновленням декору інтер'єру і господарськими товарами", – зазначили в компанії.

У свою чергу, в.о. директора МЦКМ "Жовтневий палац" Олег Плеванюк повідомив, що через скасування запланованих з 1 січня 2014-го концертів, Жовтневий палац станом на 14 жовтня недоотримав майже 7 мільйонів гривень.

"Зараз ми не просимо грошей. Ми просимо допомоги. Поки нам вдається ремонтувати дрібниці власними силами і на кошти, зібрані колективами художньої самодіяльності, які займаються в палаці", - сказав Плеванюк.

Він додав, що гроші вони зароблять самі, коли "Жовтневий палац у всьому блиску знову зустрічатиме артистів і глядачів, як колись".

Раніше виробник фарби передав 1 тисячу літрів фарби та інших будівельних матеріалів для ремонту внутрішніх приміщень Українського дому.

Він готовий і надалі допомагати у відновленні чотирьох будівель в центрі Києва: Київської адміністрації, Київської консерваторії, "Жовтневого палацу" та "Українського дому".

Разом з тим, компанія зіткнулася зі значними труднощами в частині погодження київською владою можливості отримання благодійної допомоги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ