Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/543e5b083491e/
Українська правда
Київ

У Києві хочуть скоротити тисячу КП, а райони віддати інвесторам

15.10.2014  14:31


Фото kirovograd.comments.ua

Столична влада має намір у 2015 році вдвічі зменшити кількість комунальних підприємств, яких сьогодні у місті нараховується близько двох тисяч. 

Про це заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов в інтерв’ю виданню "Бізнес", розповідаючи про реформу ЖКГ, яку запускає київська влада.

"Кількість КП будемо зменшувати мінімум вдвічі. Також будемо прибирати ЖЕКи як юрособи. У кожному районі буде одна керуюча компанія", - розповів Ніконов.  

Перший заступник мера розповів, що проблема комунального сектора – це відсутність ринку надання комунальних послуг та точок докладання для великого капіталу.

"Кому із серйозних інвесторів цікавий маленький ЖЕК? А ось район або хоча б його половина, в якому живуть 200-300 тисяч осіб – це вже цікавий об'єкт для інвестора. Який на першому етапі купить високопродуктивну комунальну техніку, пошиє людям ту ж форму, нарешті. Він працюватиме на майбутнє", - сказав чиновник.

"Інвестор повинен розуміти, що якщо він виграв тендер, йому має бути вигідно вкладати гроші в нове високопродуктивне обладнання, на перспективу. У Києві мають бути створені великі обслуговуючі компанії", – додав Ніконов.

На його думку, поступовий перехід на аутсорсинг дозволить підвищити якість послуг, які надають городянам.

"Я вважаю, що місто повинне замовляти послуги у приватних компаній, ми повинні перейти на аутсорсинг і усьому, крім функцій замовника. І хай  аутсорсери пропонують керуючим компаніям кращий сервіс, меншу собівартість. Хай конкурують", – підкреслив Ніконов.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.