Департамент будівництва КМДА очолив менеджер олігарха, що забудовує Тельбін


Директором Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міськдержадміністрації став Олександр Спасибко.

Відповідне розпорядження 10 жовтня підписав мер Києва Віталій Кличко.

Згідно з документом, Спасибка переведено з посади помічника відділу організаційно-документального забезпечення діяльності голови КМДА.

У розпорядженні зазначається, що Спасибко успішно пройшов стажування на цій посаді і що його загальний стаж державної служби станом на 10 жовтня становить 27 днів.

Також Спасибку присвоєно 9-й ранг держслужбовця.

Фото з сайту КМДА

Як повідомляють "Наші гроші", Олександр Спасибко відомий як багаторічний керівник будівельних фірм Леоніда Юрушева.

З 2006 року він був незмінним директором ТОВ "Ярославів Вал" Юрушева, яка займається будівництвом, купівлею-продажем нерухомості виробничо-технічного призначення, а також, як зазначено на офіційному сайті, здаванням в оренду нерухомості власної і державної. 

Скриншот з сайту ТОВ "Ярославів Вал"

"Ярославів Вал" відомий такими забудовами як готелів "InterContinental" на Великій Житомирській,"Fairmont Grand Hotel Kyiv" на Подолі, "Рив’єра на Подолі", бізнес-центру "Leonardo" на розі Володимирської та Хмельницького (спільно з "Еста Холдинг" Рината Ахметова).

Також Спасибко донедавна очолював компанії Юрушева ТОВ "Бізнес Центр Студентський" і ТОВ "Аквапарк".

Остання фірма, "Аквапарк", відома через скандал із забудовою поблизу озера Тельбін. У 2003 році фірма отримала там ділянку в 5 га під будівництво житлово-розважального комплексу зі спортивно-розважальним центром.

Місцеві мешканці протестували проти забудови, перекривали дорогу й завалювали паркан будмайданчика, але наприкінці 2012-го на дiлянцi таки почалися роботи.

За поданням прокуратури на початку січня 2013 року інспекція ДАБК столиці скасувала дозвіл на будівництво фірмі "Аквапарк", однак розірвати договір оренди на ділянку не вдалося.

Прокуратура вимагала визнати його недійсним, оскільки ділянка займала ще й шматок парку, однак суд став на бік "Аквапарку" й угода лишилася чинною.

Спасибко у 2010 році був обраний депутатом Вишгородської облради від "Фронту змін". 

Як відомо, директором Департаменту промисловості та розвитку підприємництва став зять Кінаха Максим Кузьменко. 

А виконуючим обов’язки керівника Управління з охорони культурної спадщини Кличко призначив чоловіка оунки "регіонала" Володимира Рибака - Олександра Никоряка.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ