Столичний зоопарк спіймали на розтраті 1 мільйона гривень


Попередній аудит фінансово-господарської діяльності КП "Київський зоопарк" за 2014 рік виявив розтрату бюджетних коштів у сумі більше 1 мільйона гривень.

Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець, повідомляє сайт мерії.

"Завдяки аудиту, який проводить мій радник Костянтин Ляшенко, лише за двома статтями витрат за 2014 рік було виявлено понад 1 мільйон гривень переплати: від 200 до 400 тисяч гривень за придбання тварин для поповнення експозиції та близько 840 тисяч гривень у результаті закупівлі кормів для тварин за завищеною ціною", – заявив Білоцерковець.

Він запевнив, що перевірка триватиме й далі, а всі кошти, які раніше привласнювало попереднє керівництво, відтепер вдасться вкладати в розвиток зоопарку.

"Крім того, нове керівництво на чолі з Кирилом Трантіним з 1 листопада пообіцяло прибрати всі МАФи з території зоопарку. Залишиться лише один заклад харчування", – додав чиновник.

Також новий директор столичного зоопарку пообіцяв до 1 січня демонтувати оглядове колесо, завдяки чому столичний зоопарк зможе увійти до Європейської асоціації зоопарків.

Як відомо, 10 вересня мер Києва Віталій Кличко звільнив з посади директора зоопарку Євгена Кирилюка.

Кирилюк був директором зоопарку двічі: з 1998 по 2006 рік та з листопада 2012 року до вересня 2014 року.

У вересні Кирилюк написав заяву про звільнення з займаної посади.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ