Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/543b74e3d8e06/
Українська правда
Київ

Проїзд у маршрутках знову подорожчав

13.10.2014  09:44


Фото joinfo.ua

У Києві знову подорожчав проїзд у маршрутних таксі. Поки ціну підняли на 50 копійок.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на пасажира Юрія Поапа.

За його словами, ціна на проїзд в автобусі №192 (від ст м "Петрівка" – вул. Милославська) зросла з 3,5 гривень до 4 гривень.

"Їхав у 192-й маршрутці минулої п'ятниці, заплатив 3,5 грн. При мені водій клеїв оголошення в салоні, що проїзд буде вже 4 гривні. Знайомий їхав в той же день, годині о сьомій вечора, розповів, що вже проїзд подорожчав на 50 копійок ", - розповів киянин.

На його думку, таке підвищення проїзду необґрунтоване, адже сам маршрут короткий – лише 11 км. Тай комфортнішим зі зростанням ціни цей транспорт не стає.

За словами експертів, перевізнику довелося підняти ціни на 192-му маршруті через малий пасажиропотік.

"Маршрутки їздять напівпорожні, і якби перевізник не підняв ціну на проїзд, то сам маршрут довелося б закрити. Дизпаливо і бензин дорожчають з кожним днем", - пояснив власник одного з маршрутних автопарків Микола Бацан.

Крім того, ще чотири перевізники подали документи в департамент транспорту КМДА з проханням підняти вартість проїзду до 4 гривень.

У мерії кажуть, що маршрутники підняли тарифи незаконно.

"Спершу вони зобов'язані отримати дозвіл у департаменті транспорту, а по 192-му маршруту такого рішення не було. Наскільки я знаю, ще на чотирьох столичних маршрутах хотіли підняти тарифи до 4 гривень, але дозволу так і не отримали ", - розповів начальник служби комунальних перевезень КМДА Сергій Савтир.

Він пообіцяв, що його підлеглі перевірять інформацію про законність підвищення вартості проїзду в маршрутках і якщо виявлять порушення, на власників маршруток буде складено припис.

Як відомо, київська влада планує підняти вартість проїзду і в міській електричці. Ціну квитка хочуть зрівняти з тарифом на проїзд в метро. Хоча, за словами мера Віталія Кличка, собівартість одної поїздки електричкою вже сьогодні становить 9 гривень. 

Крім того, за словами голови постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександра Клюса, вартість проїзду у київському метрополітені зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Мер Києва Віталій Кличко ще 21вересня заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Водночас КП "Київський метрополітен" готується до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введуть нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Як відомо, про необхідність підняття вартості проїзду мер Києва Віталій Кличко заговорив ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Станом на 15 вересня проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті - трамваї, автобусі, тролейбусі - 1,5 гривні. 

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує "Київпастранс". З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.