Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54364154bd888/
Українська правда
Київ

Кличко: До вихідних гаряча вода буде у всіх киян

09.10.2014  11:03

Упродовж двох днів гаряча вода повинна з'явитися у будинках всіх киян.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед початком сесії Київради 9 жовтня, повідомляє прес-офіс мера.

"Щодо гарячої води. Вже 92% будинків отримують гарячу воду. Я розмовляв з представниками Кабінету міністрів, з керівником "Київенерго" і наголосив, щоби гаряча вода була у всіх киян. І завтра ввечері – останній термін подачі гарячої води до всіх будинків, зокрема і на Троєщину", - зазначив Кличко.

Відповідаючи на запитання щодо опалення у столиці, мер Києва відзначив:

"Опалювальний сезон почнеться, коли середньодобова температура три дні триматиметься нижче 8 градусів. Це залежить від погодних умов. У нас всі борги погашені", - зауважив Кличко.

Як відомо, вранці 9 жовтня компанія "Київенерго" заявила, що станом на 8 ранку відновила гаряче водопостачання житловому масиву Троєщина. 

8 жовтня секретар Київради Олексій Резніков заявив, що Кабінет міністрів заборонив "Укртрансгазу" поставляти газ на київську ТЕЦ-6.

Раніше гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко заявив, що розраховує, що жителі Оболонського, Деснянського, Подільського районів і Лісового масиву будуть з гарячою водою 29 вересня.

До того Київська міська державна адміністрація обіцяла, що до 7 вересня 80% столичних споживачів будуть з гарячою водою.

Жителі Оболоні та Троєщини залишились без води ще в липні. 

Як відомо, 19 липня "Київенерго" повідомила, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена, оскільки 14 липня ПАТ "Київгаз" обмежила газопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень "Київенерго".

"Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

"Київенерго" розраховує розпочати опалювальний сезон у Києві в перших числах листопада.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 72,33%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.