Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54355cf0836d4/
Українська правда
Київ

26% будинків Києва досі не готові до опалювального сезону

08.10.2014  18:49

ПАТ "Київенерго" станом на 8 жовтня видало Акти готовності до опалювального сезону 73,8% житловим будинкам столиці різної форми власності.

Про це повідомляє сайт енергокомпанії.

Досі у повному обсязі не готові навіть школи та лікарні.

"По лікувальних закладах видано 377 акти на 237 будівель (88,7%). По дошкільних закладах – 494 акти на 533 заклади (91,3%). По шкільних закладах – 432 акти на 528 закладів (81,8%)", - йдеться в повідомленні.

При цьому, наголосили у "Київенерго" 11% житлових будинків, 10% лікувальних закладів, 2% дитячих закладів і 8% шкільних закладів взагалі ще не викликали фахівців енергокомпанії для перевірки готовності будівель до опалювального сезону.

"Частина споживачів отримали зауваження, проте не виконують їх", - заявив директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Євген Глушак.

Крім того, за його словами, 130 будинків, керуючими організаціями яких є ОСББ та ЖБК у Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Печерському, Святошинському, Подільському, Оболонському та Голосіївському районах столиці ухиляються від отримання актів готовності до опалювального сезону.

"Такі дії ставлять під загрозу забезпечення централізованого опалення мешканців даних будинків", - наголосили у "Київенерго".

Аби бути впевненим, що ваш будинок готовий до опалювального сезону, варто звернутися у ЖЕК з питанням, чи отримав будинок Акт готовності.

"У разі виявлення джерел втрати тепла (вибиті шибки, двері, що нещільно зачиняються та ін.), треба звернутися в ЖЕК для усунення цих вад", - радять у "Київенерго".

Як відомо, компанія "Київенерго" розраховує розпочати опалювальний сезон у Києві в перших числах листопада.  

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.