Кандидат пояснив, чому погодився на рекламу з Ролс-Ройсом і для чого йде у ВР



Із Facebook

Бізнесмен В'ячеслав Константіновський каже, що був змушений погодитись на передвиборчу рекламу з гаслом "Продав Ролс-Ройс – пішов на фронт", бо його виборці нічого не знають про нього, крім історії з цим авто.

Про це він розповів "Українській правді" у коментарі по телефону кандидат-мажоритарник, висуванець "Народного фронту".

"Люди на Подолі (одномандатний виборчий округ №220 у Києві, по якому балотується Константіновський – ред..) впізнавали мене лише як того, хто продав Ролс-Ройс. Тоді у них зовсім інше ставлення, бо вони розуміють, що хтось заради них ну хоча б від чогось відмовився", - пояснив бізнесмен.

На зауваження, що є безліч людей, які жертвують гроші на АТО, але не піаряться на цьому, Константіновський сказав, що він сам був "проти цієї реклами", але це був вимушений крок.

"Я маю використати всі способи, які не суперечать совісті (при балотуванні у ВРУ – ред..), хоча мені теж це може бути не дуже до душі, от як з Ролс-Ройсом. Але іншого виходу у мене нема, бо вийшло так, що люди, які там живуть, більше нічого про мене не знають", - він.

"Коли продавався Ролс-Ройс ні про які вибори не йшлося", - зазначив Констатіновський.

"Продав Ролс-Ройс – пішов на фронт", гасло В'ячеслава Константіновського

Мені ці питання з Ролс-Ройсом дуже набридли. Я не думав, що він викличе стільки уваги. Коли ми з братом принесли 2 мільйони готівки в касу… як ви думаєте, готівку легше віддати чи машину, на якій ти не їздиш? Коли я написав у Facebook, що продаю свій Ролс-Ройс, аби обміняти його на речі, потрібні для АТО, я був готовий його обміняти, бо нам потрібні були машини, спальники. І цей Ролс-Ройс отримав такий резонанс. Хоча для мене втрата це була найменша. Бо витрачати живі гроші – це важче, на них ти можеш кудись поїхати, а це – кусок заліза", - пояснив бізнесмен.

На запитання, де саме на фронті він воює, Константіновський сказав, що був у батальйоні "Київ-1" та у 95-ій аеромобільній бригаді у складі спеціальної групи, створеної на початку бойових дій на Донбасі.

"При підтримці Андрія Левуса з СБУ ми отримали все необхідне для того, аби діяти в зоні АТО і отримували завдання безпосередньо від МО і СБУ, коректували свою діяльність зі співробітниками СБУ в зоні АТО. Група з 15 осіб не може просто так десь ночувати сама по собі", - додав Константіновський.

"Коли ми були у "Київ -1" чи 95-ій бригаді і у нас не було спеціальних завдань, ми повністю вливались у їхнє життя. Якщо вони йшли на учебку, то і ми йшли з ними", - сказав бізнесмен.

На запитання,у яких конкретно населених пунктах він був, Константіновський сказав, що його група, якою він керував, "має різні завдання, які я не можу озвучувати. Я був нагороджений бойовою зброєю, а нею просто так СБУ не нагороджує".

"Є люди, які приїжджають на один день, фотографуються і їдуть – Ляшко наприклад. Якби я так робив, я б не міг там знаходитись. Бо там довкола люди, які все бачать і все розуміють", - додав бізнесмен.

На запитання, навіщо йому депутатство, бізнесмен пояснив: "Бо у людей терпіння закінчується. Якщо у Раді не з’явиться хтось новий, хто дуже хоче щось змінити, то у нас буде не краще, ніж в ДНР. Бо у людей надія на справедливість і мирний шлях поступово зникає. На зустрічах з виборцями найчастіше питання до мене – чи я підтримую смертну кару".

"У мене є квартири, є власність. Я взагалі не розумію, як у людей складаються так думки – що ти став депутатом і твоє життя влаштувалось. Мені поки що це не зрозуміло, бо поки що для мене це жертва – мені треба буде відмовитись від багатьох звичок: можливості подорожувати у будь-який час, коли я хочу, прокидатись пізніше, займатися спортом", - сказав він.

На запитання про те, що в мережі, зокрема у російській службі ВВС раніше було повідомлення, що його з братом у кримінальному світі знають, як "братів Карамазових", бізнесмен відповів, що він "ніколи не був ані судимим, ані підозрюваним, ані свідком".

"Нема жодної людини в Києві, хто скаже, що ми щось у нього забрали", - сказав Константіновський.

І додав, що вони з братом були акціонерами холдингової компанії KDD Group, яку при виході на Лондонську фондову біржу (LSE) перевіряли "вздовж і впоперек", у тому числі компанією Kroll.

На запитання, що зараз належить йому та братові Олександрові, Константіновський відповів: "У нас є компанія Carte Blanche, яка є консалтинговою компанією, є декілька ресторанів, які нам належать, а іншими ми управляємо для їхніх власників", - додав бізнесмен.

"Українська правда"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ