У Києві з початку року демонтували понад 1100 кіосків – мерія


З початку 2014 року в Києві було демонтовано 1144 тимчасових споруд.

Про це повідомляє Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища.

Зокрема, 846 МАФів демонтовано силами КП "Київблагоустрій",  решта 298 – райадміністраціями.

За даними мерії, розібрані незаконні тимчасові споруди на вул. Васильківській, 100,  просп. Академіка Глушкова, 2, 16 та 22  та вул. Червоноармійській, 72 у Голосіївському районі.

Біля станції метро "Олімпійська" було демонтовано 3 тимчасові споруди, у Дарницькому районі – кіоски на вул. Олександра Мішуги, 4, у Деснянському районі – нововстановлені ларьки на вул. Миколи Матеюка, 2 та вул. Братиславській, 14б.

Прибрали кіоски і на вулиці Пушкінській, 13/6, біля станції метро "Лісова" зі сторони Броварського проспекту, на вул. Богдана Хмельницького, 58, на вул. Картвелішвілі,

"Крім того, на території міських пляжів і зон відпочинку було демонтовано 28 малих архітектурних форм, розташованих із порушеннями чинного законодавства України.
Наразі роботи з демонтажу тривають", - підсумували у прес-службі КМДА.

Як відомо, попри обіцянки Кличка очистити Київ від МАФів за 4 місяці роботи в мерії зробити це йому не вдалося. 

Кіоски, які показово демонтують комунальники, за кілька днів повертаються на звичні місця. Так, зокрема, відбулося біля метро "Арсенальна".Повернулися торговці і на метро "Чернігівська" та "Палац Україна". 

Низка демонтованих у центрі ларьків переїхали на столичні пляжі. 

Наприкінці вересня у столиці запрацював інтернет-портал, який покликаний впорядкувати розміщення кіосків. Система покликана викорінити корупцію, спростить процедуру оформлення документів щодо сплати пайової участі та зробити відкритими відомості про кіоски та їх власників для всіх.

Як повідомлялося, після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ