Через біженців кількість грабежів у Києві зросла на 20%



Фото vesiskitim.ru

У столиці через велику кількість переселенців зі Сходу кількість злочинів зросла на 20%.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на столичну міліцію.

"До столиці хлинула величезна кількість переселенців зі східних регіонів України. Через це спостерігається зростання вуличних злочинів – грабежів і розбоїв. Порівняно з минулими місяцями, їх кількість зросла на 20%", - розповіли в міліції.

Правоохоронці запевняють, що тепер місто патрулюють не лише районні самооборони, але спецпідрозділи "Київ-1" і "Київ-2".

Мешканці Києва скаржаться, що ходити вулицями ввечері не зовсім безпечно.

"Студентку інституту Грінченка тиждень тому пограбували серед білого дня, коли вона їхала на пари! А по вулицях, коли стемніє, страшно стало ходити. Стільки маргінальних особистостей з'явилося", - розповіла мешканка Дніпровського району Наталія Уварова.

Киянин Олег Іванов додав, що у вересні на бульварі Давидова пограбували його брата – вдарили чимось по голові і забрали мобільний, планшет та гроші.

"Місцеві жителі скаржаться на групи підозрілих особистостей в спортивних костюмах, які стали з'являтися в районі місяць тому. Ми пов'язуємо зростання злочинності з потоком так званих "біженців" зі Сходу. Вони сидять у столиці без роботи і промишляють розбоями", - розповів самооборонівець Печерського району Дмитро Тівецький.

Він додав, що через це в середині вересня самооборона стала активно патрулювати урядовий квартал, а тепер буде розширювати межі нічної варти.

Відновили активне патрулювання і в інших районах: Шевченківському, Дарницькому, Облонському, Дніпровському, Деснянському.  

За словами самооборонівців Дніпровського та Дарницького районів, в 90% випадків пограбувань фігурантами стають переселенці зі Сходу.

"Вони виривають сумки та мобільні телефони, зламують двері машин. Тільки за останній тиждень зафіксовано 5 випадків пограбувань, затримані – приїжджі з Донецька та Луганська. У багатьох є судимості. Днями такого "біженця" ми зловили на гарячому біля станції метро "Лівобережна": він вирвав у дівчини сумку", - розповів самооборонівець ГФ "Лівий берег" Сергій Ареф'єв.

Окрім грабежів, почастішали в столиці і п'яні дебоші, які влаштовують приїжджі.

"Такі бійки наші хлопці реєструють практично кожен день, хоча раніше такого не було. Компанії по 5-10 осіб сидять на набережній, розпивають спиртні напої, потім починають влаштовувати бійки між собою або пристають до місцевих жителів. Вони кажуть, що вони – біженці з Сходу, і що їм потрібні повага та співчуття ", - розповів самооборонівець Сергій Яригін.  

У свою чергу волонтер Київського координаційного центру вимушених переселенців Олексій Липовецький запевняє, що не всі переселенці злочинці і розбишаки.

"Три місяці в Київ їхали біженці зі Сходу. Вони переміщалися із зони АТО хто як міг, і їх особистості ніхто не перевіряв. Зрозуміло, що в загальному потоці людей могли "затесатися" і явні кримінальні елементи. Але не всі такі! Основна маса жителів просто утікала від війни ", - переконаний Липовецький. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ