У понеділок на колії метро випустять модернізовані вагони


6 жовтня у КП "Київський метрополітен" відбудеться запуск модернізованих вагонів.

Про це повідомляє сайт КМДА.

У заході візьмуть участь мер Києва Віталій Кличко, надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Тоічі Саката, голова Держагентства екологічних інвестицій України Роман Марголич, президент ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Володимир Приходько, начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Місце проведення: вул. Червоноткацька, 1-а, Електродепо "Дарниця". 

Як відомо, потяги пройшли глибоку модернізацію на Крюківському вагонобудівному заводі (м. Кременчук) за гроші інвестицій, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

Перші три модернізованих вагони Київ вперше побачив на відкритті станції "Теремки" 6 листопада 2013 року. Тоді вагони пригнали з заводу спеціально під презентацію без підвагонного обладнання та багато чого іншого.

Постачальниками обладнання почасти виступають японські компанії. Всього заплановано оновити 95 старих вагонів, які були закуплені ще в 60-70-х роках минулого сторіччя. Вартість проекту становить майже 1 мільярд гривень.

Радикальна модернізація вагонів – досить поширений досвід у світовій практиці. Адже сталевий кузов потяга, який може становити близько третини вартості нового вагона, як правило, перебуває в хорошому стані навіть після вичерпання формального терміну служби.

Розмови про модернізацію київських Е-образних почалися кілька років тому. У 2012 році тендер на комплексну модернізацію виграв Крюківський завод. Проект виконується в тісній співпраці з японською компанією ITOCHU, яка спільно з такими виробниками, як Mitsubishi Electric, Knorr-Bremse, Fuji і Schaltbau, розробила і поставила різне обладнання.

Після модернізації термін служби старих вагонів буде продовжений ще на 20 років.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ