Київських школярів годуватимуть аутсорсингові компанії?


Столична влада має намір залучити аутсорсингові компанії для забезпечення харчування дітей у школах.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, коментуючи отруєння учнів спеціалізованої школи №89, повідомляє сайт мерії.

"Ми вивчаємо різні варіанти вирішення цієї нагальної проблеми. Можливо, будемо залучати аутсорсингові компанії, які спеціалізуються на приготуванні та постачанні гарячого харчування, як, наприклад, у літаках. Втім, ще раз наголошую, що це лише один із варіантів", – зазначила чиновниця.

Вона підкреслила, що київська влада має намір у найкоротші терміни посилити контроль за приготуванням їжі у харчоблоках навчальних закладів, а також їх санітарно-технічного стану.

"У системі столичної влади є комунальне підприємство, яке надає послуги профілактичного огляду та дезінфекції різних приватних і комунальних закладів. Ми плануємо налагодити з ним співпрацю, встановити періодичність, за якою здійснюватимуться профілактичні заходи з дезінфекції навчальних закладів", – сказала Старостенко.

Як відомо, у зв’язку з отруєнням школярів звільнено керівника управління охорони здоров’я Печерського району.

24 вересня у столичній спеціалізованій школі №89 отруїлося 7 дітей. Після обіду у шкільній їдальні вони звернулись до лікаря столичної амбулаторії зі скаргою на погане самопочуття. Медики встановили діагноз – "гостра кишкова інфекція".

Прокуратура Печерського району Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Після цього столична влада вирішила перевірити харчоблоки загальних та дошкільних начальних закладів у Печерському районі столиці та вибірково у всіх районах міста. Для цього створили спеціальну комісію.  

Аутсорсинг (від англ. outsourcing: (outer-source-using) використання зовнішнього джерела/ресурсу) — передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду.

Угода, за якою робота виконується людьми з зовнішньої компанії, яка зазвичай є також експертом у цьому виді робіт. Аутсорсинг часто використовується для скорочення витрат.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ