Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/542e38fd1be9a/
Українська правда
Київ

Надходження до бюджету від парковок зросли на 28% – Київтранспарксервіс

03.10.2014  08:49


Фото ТСН

У вересні надходження до бюджету Києва від нічних автостоянок зросли на 28%.

Про це заявив заступник голови КП "Київтранспарксервіс" Ігор Астахов, повідомляє сайт КМДА.

За його словами, у місті працюють приблизно 1 тисяча платних паркувальних майданчиків, однак лише 230 з них мають договори з КП "Київтранспарксервіс".

Астахов додав, що в результаті перевірки було виявлено значну кількість нелегальних та напівлегальних паркувальних майданчиків. Вони або не платили податку взагалі, або платили суму "у десятки разів меншу за встановлену міською радою для таких об’єктів".

За словами керівника підприємства, для впорядкування діяльності паркувок, які ігнорують закон, залучено правоохоронців, контролюючі органи та засоби масової інформації.

"За останні 3 тижні до КП "Київтранспарксервіс" вже надійшло 19 нових заявок щодо укладення договорів про надання права на експлуатацію фіксованих місць для паркування транспортних засобів. Сотні підприємців вже давно працюють на користь міста", - заявив Астахов.

При цьому, за його словами, легалізація автостоянок викликає спротив у так званого "даху" підприємців, які багато років збирають касу "чорної готівки".

"Зараз вони намагаються будь-якими методами, в тому числі і проплаченими акціями протесту, зберегти існуючу систему і використати всі можливості для дискредитації КП "Київтранспарксервіс". Наголошую – ці спроби приречені на поразку", – підкреслив Астахов.

Як відомо, проблема з паркуванням авто у столиці існує давно: законних парковок у місці небагато, а паркувальники деруть з водіїв гроші просто за місце на асфальті.

До того ж "Київтранспарксервіс", який збирає гроші за парковку просто на дорозі, а не обладнаних майданчиках, приховує свої прибутки та закупляє паркомати за ціною перевищеню у 15 разів. За махінації і тарифи "з голови" Державна інспекція з контролю за цінами оштрафувала "Київтранспарксервіс" у 2010 році на 43,5 (!) мільйона гривень.

Як відомо, 1 квітня 2012 року набуло чинності розпорядження Кабміну, згідно з яким стоянкою вважається тільки те місце, де встановлений паркомат.

Таким чином, на стоянки без паркоматів такими не вважатимуться, а отже, і брати гроші з автомобілістів ніхто не має права,

На тому, що за парковку без паркомата можна не платити, наголошували і юристи.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися за більш ніж 2 роки обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Окрім паркувальників "Київтранспарксервісу", у місті також працюють псевдопаркувальники, які також наживаються на водіях.

У червні 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.