Кожне засідання Київради обходиться бюджету у 800 гривень за годину



Депутати часо затягують засідання, блокуючи трибуну та влаштовуючи бійки. Фото з Facebook "УДАРу"

Кожна година засідання Київради, які наразі проводяться у приміщенні облради на площі Лесі Українки, коштує бюджету столиці 800 гривень.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка.

"Це не оренда, а компенсація витрат – близько 800 гривень на годину. Тому, коли наші колеги затягують сесію, ми платимо більше", – заявив Бондаренко.

В облраді депутати провели вже сім засідань. Кожна сесія тривала в середньому 9 годин.

Виходить, що ці сім засідань обійшлися бюджету приблизно в 50,4 тисячі гривень, відзначає видання.

Найдорожчою виявилася сесія 4 вересня, коли депутати просиділи 14 годин.

До кінця року розщедритися доведеться ще на 43 тисячі гривень, бо по переду ще не менше 6 засідань (сесії проводяться два рази на місяць).

"У будь-якому випадку вартість оренди в десятки разів дешевша вартості ремонту і нового обладнання на Хрещатику, 36", – заявив депутат Радикальної партії Олександр Вовченко.

За словами співголови фракції "УДАР-Солідарність" Андрія Страннікова, у будівлю Київради депутати повернуться лише з нового року.

Народні обранці не скаржаться на роботу у залі облради, але, відзначають, що певні незручності мають.

"Працюється прекрасно, зал великий. Але незручність – у відстані від будівлі Київради. Там вся документація, і в разі термінових ситуацій помічники змушені гнати на Хрещатик. А це впливає на оперативність прийняття рішень", – пояснив Странніков.

Як відомо, сесійний зал на Хрещатику, 36, все ще ремонтують після лютнево-березневих подій.

Ремонт може затягтися надовго, бо у бюджеті немає грошей.

За даними КМДА, тільки на встановлення електронної системи голосування необхідно не менше 7,5 мільйона гривень.

Як відомо, після закінчення Революції Гідності мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівля мерії перебуває у жахливому стані, "як після війни", і що її ремонт обійдеться в 30 мільйонів гривень. А на відновлення системи для голосування "Рада", за словами голви КМДА, потрібно 11 мільйонів гривень.

Тоді Кличко запропонував депутатам Київради і представникам бізнесу взяти участь у відновленні приміщення КМДА. Сам мер пообіцяв дати на ремонт 100 тисяч гривень. 

24 червня Кличко повідомив, що в мерії закінчили косметичний ремонт, і служби мерії повертаються на свої робочі місця. Косметичний ремонт обійшовся у 4 мільйони гривень.  

Столичні науковці попросили Кличка розглянути можливість впровадження у Київраді системи голосування вітчизняного виробництва.

Кличко прогнозував, що засідання Київради в будівлі мерії на вулиці Хрещатик, 36 розпочнуться наприкінці вересня. Однак, засідання, заплановане на 9 жовтня, пройде у приміщенні облради. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ